Per Jørgensen Per Jørgensen

Klubb 15.10.2016

Minneord om Raymond Birkeland

Raymond Birkeland, en sann venn av Mandal golfklubb, døde 10. oktober.

Raymond Birkeland
Raymond Birkeland
Raymond Birkeland

 Han ble født i Jersey City i USA 1937  av amerikansk mor og norsk far, som hadde utvandret til Amerika. Raymond søkte seg tilbake til Norge og bosatte seg i 1956 på Tronstad i Greipstad. Han traff Inger Berit (Bea) Kimestad , de giftet seg og flyttet inn i nytt hus på Kjelland i Søgne på begynnelsen av 1960-tallet. Mesteparten av sitt arbeidsliv fikk han hos Brødr. Repstad Karosserifabrikk på Lunde. De fikk tre barn og senere åtte barnebarn.


Gjennom hele livet var han idrettsinteressert. Hans store interesse i ungdomsårene og framover var håndball. Han var i mange år sentral spiller på håndballaget i Søgne. 

I en periode spilte han også på kretslaget. Håndballaget i Søgne hadde AK 28 som sin store konkurrent i de årene. Senere ble det bedriftshåndball, der Brødr. Repstad var blant de ledende lagene i divisjonen.


Raymond var med fra starten i 1961 da Søgne Sjakklubb holdt til i Kaffistova på Lunde, og han var aktiv sjakkspiller i mange år framover. 


I de senere årene ble golf hans lidenskapelige interesse. Som medlem i Mandal golfklubb i 2002 ble han etter hvert en av de beste spillerne i klubben. Han deltok fire ganger i turneringen Nordea Pairs, og sammen med makker, endte de som nummer tre i landsdelsfinalen. Han oppnådde også ”Hole in one”, å få ballen i koppen på ett slag! I  senere år ble banen i Mandal hans og Bea’s ”andre hjem”. 


Raymond hadde godt humør og han var en replikkens mester. Om torsdagene, etter spill i seniorgruppa i golf, var han alltid midtpunkt med sine historier og gode latter. De siste årene slet han med helsa , og den årlige turen med seniorgruppa til Danmark i august i år ble hans siste opptreden på golfbanen. 


Naboer, arbeidskamerater, idrettsvenner, slekt og venner har tatt avskjed med en hedersmann. Våre tanker i sorgen omslutter Bea, barn og barnebarn!


Oddbjørn Eikestøl


 1615